Je nutné nainstalovat Flash player

Meziobecní spolupráce na Kraslicku je připravena k oživení



Diskuse starostů měst a obcí na KraslickuV celé republice v těchto dnech vrcholí projekt na podporu meziobecní spolupráce, jehož hlavním partnerem je Svaz měst a obcí ČR.  Rovněž Svazek měst a obcí Kraslicka, který se do projektu zapojil, stojí na počátku oživení společných aktivit členských obcí. Tato města a obce - Bublava, Dolní Nivy, Jindřichovice, Kraslice, Oloví, Přebuz, Rotava, Stříbrná a Šindelová - vyjádřily na 2. oficiálním setkání dne 15. 4. 2015 vůli spolupracovat v oblasti školství, sociálních služeb, odpadového hospodářství, zaměstnanosti a zdravotnictví. Cílem spolupráce na Kraslicku je především usnadnění života občanů a snížení nákladů na zajišťování jmenovaných služeb.

Například zpracováním společného komunitního plánu pro všechny členské obce svazku vznikne nástroj, který pomůže identifikovat nejpotřebnější sociální služby v území. Na tomto základě bude možné specifikovat ty sociální služby a zařízení, která jsou v území nejvíce zapotřebí. Jejich zřízení bude společným cílem členských obcí.

I v ostatních výše uvedených oblastech je plánováno společné dosažení cílů, např. ve školství je to Zavedení pravidelných aktivit na zlepšení jazykové vybavenosti žáků, v odpadovém hospodářství Společné nakládání s biologicky rozložitelným komunálním odpadem, v oblasti zaměstnanosti Zlepšení technických dovedností obyvatel či Vytvoření a inovace turistických produktů /cílů. V oblasti zdravotnictví patří k hlavním prioritám řešení generační výměny lékařů a zajištění základní zdravotní péče v okrajových regionech.

Tyto a další cíle vzešly z analýzy území, zapracované ve Strategii správního obvodu ORP Kraslice, jež je nástrojem vytvořeným pro nastartování aktivní spolupráce mezi obcemi Kraslicka. Nyní je zapotřebí zvolit priority a vyčkat na první dotační tituly EU v novém programovacím období, které bude možné využít pro potřeby Kraslicka.

Pro stáhnutí klikněte na odkaz - Analýza výkonnosti 


Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

logo smok 9 listu[1].png

Logo DSMOK

 

Dotace ESF.jpg

 

Projekt OPŽP.png

 

DOTACE KK 2021.png