Je nutné nainstalovat Flash player

Den s Besipem a složkami IZS si v Rotavě užily stovky dětí i veřejnost



IMG_4422.JPG

Téměř pět set dětí ze základních a mateřských škol z celého Kraslicka se ve středu 12. dubna dopoledne zúčastnilo Dne s Besipem a složkami IZS v Rotavě. Odpoledne si pak mohla nejrůznější vystavenou záchranářskou techniku prohlédnout na rotavském hřišti i široká veřejnost.

„Je skvělé, že se vůbec poprvé podařilo akci uspořádat pro školáky z celého mikroregionu. Dozvěděli se od záchranářů spoustu novinek, zajímavostí a také si připomněli, jak se chovat a chránit v silničním provozu. Záštitu nad akcí převzali hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová a její náměstek Petr Kubis,“ řekla starostka Rotavy a předsedkyně Dobrovolného svazku měst a obcí Kraslicka Iva Kalátová.

Velký zájem poutala technika Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje a sboru dobrovolných hasičů – cisternové stříkačky a třicet metrů vysoká výsuvná plošina, ze které  spektakulárně slaňovali členové Horské služby Bublava. Služební auta, motocykl a terénní čtyřkolku předvedla dětem také Policie ČR. U dalšího z řady stanovišť si děti zopakovaly základy první pomoci.

Školákům se líbila práce policejního psovoda, jenž v ukázce hravě zneškodnil pachatele. Zájem budili rovněž vodní záchranáři, sanitka zdravotnické záchranné služby a stan Besipu, který se tímto způsobem soustřeďuje na prevenci bezpečnosti silničního provozu. Větší děti Besip zábavnou formou vyzkoušel ze znalosti dopravních značek, za odměnu je nechal řídit na simulátoru a na dalším simulátoru nárazu předvedl, jak je důležité být v autě připoutaný.      

Den s Besipem a IZS v Rotavě pořádalo město Rotava a kromě místní školy a školky se ho zúčastnili školáci z Oloví, Jindřichovic a Kraslic.


Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

logo smok 9 listu[1].png

Logo DSMOK

 

Dotace ESF.jpg

 

Projekt OPŽP.png

 

DOTACE KK 2021.png