Je nutné nainstalovat Flash player

V Kraslicích otevřeli rodinný pivovar Krušnohor



Už desátým rodinným či malým pivovarem v kraji je kraslický pivovar Krušnohor. Má ve svém znaku jelena a slavnostně ho otevřela rodina Kopeckých a Sladkých společně s asi osmi stovkami návštěvníků v nové výrobně v Tisové u Kraslic.

Lidé měli možnost ochutnat dvanáctistupňový ležák, tmavý čtrnáctistupňový ležák a speciální šestnáctistupňové pivo IPA, které se vyrábí z amerického chmele. „Ostatní piva vaříme z ryze českého kvalitního chmele," řekl pro Sokolovský deník cenami ověnčený, teprve jednadvacetiletý sládek Martin Melzer, který je autorem receptu. Piva Krušnohoru se podle jeho slov vyznačují svou hořkostí.

Spolumajitel rodinného pivovaru Krušnohor Vlastislav Kopecký pro deník uvedl, že k otevření vlastního pivovaru se rozhodl, aby povznesl rodinné podnikání. „Chtěli jsme v dnešní tvrdé konkurenci zase o něco povýšit rodinný hotel. Nezbývalo než vymyslet vlastní produkt, na který bychom nalákali nové hosty k nám do Krušných hor. A právě pivo s vyšší hořkostí se nám zdálo jako skvělý nápad," vysvětlil Kopecký.

Kromě stávajících piv chce Krušnohor vařit i speciály včetně pšeničného piva. „Pivo chceme distribuovat v našem okolí a zaměříme se i na německý trh, který je podle mého názoru oproti Česku poměrně zaostalý," doplnil podnikatel. Technologie pivovaru Krušnohor je schopná vyprodukovat ročně až sedm tisíc sudů. Kopecký očekává v prvních letech prodej až dvou tisíc sudů.

Oblíbenost piv a pivních speciálů roste. Před pár dny začal sokolovský pivovar Permon vařit nové pivo Horňák 90. Prémiový ležák pivovar připravil k 90. výročí otevření sokolovského Hornického domu. Vlastní pivo vaří také například pivovar v Chebu, v Kynšperku nad Ohří, Svatý Florián v Lokti, Hastrman v Hroznětíně nebo Zámecký pivovar v Chyši.

 


Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

logo smok 9 listu[1].png

Logo DSMOK

 

Dotace ESF.jpg

 

Projekt OPŽP.png

 

DOTACE KK 2021.png